Turkse pide met gehakt

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid het deeg. Verwarm de oven voor op 220° graden.

  2. Snipper het uitje, rode peper en de knoflook fijn.

  3. Hak de paprika in kleine blokjes.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, rode peper en knoflook lichtjes aan. Zet het vuur uit en voeg de paprika toe en daarna het gehakt (deze hoeft nog niet geheel gaar te zijn want hij gaat nog in de oven).

  5. Roer de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en een snuf peper en zout erdoor. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om het mengsel iets smeuïger te maken.

  6. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en draai er balletjes van. Rol deze uit tot een lange ovale vorm en leg deze op een bakplaat met bakpapier (ik deed er 2 per bakplaat).

  7. Schep wat van het gehaktmengsel op het deeg en verdeel er over en laat de randen vrij. Vouw de randen iets over de vulling.

  8. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen van de Turkse pides hiervan. Bestrooi deze vervolgens met sesam. Bak de Turkse pides ca. 20 minuten in de oven.

Heeft het gesmaakt?
79 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!