10 x Indische recepten

Eigenlijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

De recepten op mijn site zijn daarom vrij eenvoudig en bevatten ingrediënten zoals ketjap, boemboe (kruidenpasta), sambal, ketoembar (korianderzaad) of sereh (citroengras) die je in de toko kunt halen maar ook in de meeste supermarkten.

Heerlijke Indonesische gerechten op tafel

Indische gerechten staan er vaak om bekend dat je uren in de keuken moet staan, maar ik heb ontdekt dat dit lang niet altijd het geval is. In nog geen uurtje zet Yvonne bijvoorbeeld een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente op tafel. Hieronder zie de top 10 van de meest populaire Indische recepten gemaakt door Yvonne en/of mij. Van gado gado tot soto ajam soep of een heerlijke rendang. Dat is een soort Indisch stoofvlees.
 
En zoek je nog een toetje of zoet recept, ga dan voor deze klepon (kokos balletjes), kue dadar (pandan pannenkoek) of kwee mangkok (gestoomde cakejes). Of maak eens Indische snacks zoals Indische pasteitjes of pisang goreng.
 
In deze blog zie je zowel Indische als Indonesische recepten. Indische recepten zijn een combinatie tussen de Europese en traditionele Indonesische keuken.

10 x Indische recepten

#1 Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • *

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

#2 Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

#3 Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

#4 Vegan nasi met tofu spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

#5 Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

#6 Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

#7 Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

#8 Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

#9 Indische maiskoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 15 stuks
  • *

Lekker Indisch hapje van mais, kruiden en selderij in de vorm van een koekje gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd. Deze mag niet ontbreken bij een Indische rijsttafel!

#10 Pisang goreng
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 18 stuks
  • *

Deze lekkere bananen in een zoet en krokant jasje heten in Indonesië Pisang goreng wat gebakken banaan betekent en zijn een lekkere snack.

Vind je dit leuk?
30 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Sjourd 9 december 2017 om 13:17

Met mij verging het hetzelfde, ik heb nooit interesse gehad om terug te gaan naar mijn geboorteland maar nu ik beging 2017 weliswaar voor 1 week, op doorreis. Maar volgend jaar blijven wij een hele maand weg en komen in het voorjaar, begin Maart weer terug. Na 60 jaar, alles wat ik achtergelaten had was er niet meer en waar het woonhuis eens had gestaan staat nu een 12 verdieping hoog hotel. Maar volgend jaar gaan we weer toko Oen bezoeken en sate kambing, originele, lekker snoepen etc etc

Antoinette 19 november 2013 om 15:44

Het lijkt me leuk deze recepten te gaan uit proberen. Bedankt. Groetjes, antoinette

lily 14 november 2013 om 07:04

Dit bewaren

lily 14 november 2013 om 07:03

Fijne recepten