Quiche met gorgonzola

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Lunch recept 20 min + 55 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de oven op 200 graden.

  2. Vet de quichevorm of bakvorm in met een beetje boter. Bekleed deze met de plakjes ontdooid bladerdeeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg een stuk bakpapier op het deeg (verfrommel deze eerst even in je handen). Leg de steunvulling op het bakpapier. Bak de bodem 15 minuten in de oven voor.

  3. Maak ondertussen de vulling. Bak de spinazie in een pan met een klein beetje olie of boter tot deze geslonken is.

  4. Snijd de ui in dunne ringetjes en de peer in stukjes. Klop de eieren los met de room. Meng het roommengsel met de uitgelekte spinazie, peer, rode ui, walnoten en stukjes gorgonzola kaas.

  5. Haal de bodem uit de oven en verwijder het bakpapier en steunvulling. Bestrooi de bodem met paneermeel, dit absorbeert het vocht. Giet het roommengsel met de groenten en kaas erin. Bak de gorgonzola quiche ca 40 minuten in de oven tot hij gaar is.

  6. Laat de quiche een paar minuten staan voor het aansnijden.

  7. Tip: je kunt de quiche ook een dag van te voren maken en kort opwarmen in de oven voor het serveren.

Heeft het gesmaakt?
78 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!