Appelcrumble

Een heerlijk toetje van appel met kruimel, heel simpel om te maken in 15 minuten en lekker met een bolletje ijs of slagroom.

Bakrecept 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten Appelcrumble

voor 4 personen

Crumble

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding Appelcrumble

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Doe de appelstukjes in een kom en voeg de maïzena, kaneel en suiker toe en roer erdoor.

  3. Doe de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.

  4. Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.

  5. Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.

  6. Bak de appel crumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.

  7. Serveer het warm of koud.

  8. Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.

  9. Meng ook eens wat noten door de crumble laag.

  10. Voor deze appel crumble gebruik je het liefst een zoetzure appel zoals bijvoorbeeld een jonagold, elstar of een goudrenet (als ze in het seizoen zijn).

Heeft het gesmaakt?
445 stemmen Bedankt voor je stem!

Foto van auteur: Sandra
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!