Croissant krans met spinazie

Lekker bij de Kerst of paasbrunch: knapperige krans gevuld met een mengsel van eieren en spinazie.

Lunch recept 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Haal het croissantdeeg uit het blik en snijd de 6 grote driehoeken doormidden zodat er 12 kleine driehoeken ontstaan.

  3. Neem een bakplaat met bakpapier. Zet een kommetje van ca. 12 cm in het midden. Leg de driehoeken deeg er rondom heen als een krans met de punten naar buiten. De middelste delen overlappen elkaar, druk deze iets aan.

  4. Verwarm boter of margarine in een koekenpan. Voeg de verse spinazie toe en laat slinken.

  5. Breek de eieren in een kom en roer ze door elkaar met een garde. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  6. Voeg de eieren toe aan de spinazie in de pan en bak een paar minuutjes mee tot het gaat stollen, roer regelmatig even door met een houten spatel.

  7. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en voeg samen met wat fijngehakte peterselie een de helft van de kaas toe aan het roerei.

  8. Verdeel het eiermengsel rondom het kommetje op het deeg.

  9. Bestrooi met de rest van de kaas en verwijder daarna het kommetje.

  10. Vouw de buitenste punten deeg over de vulling en duw het puntje onder de bodem van het deeg.

  11. Bak de croissantkrans in ca. 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  12. Tip: je kunt dit gerecht ook al (een dag) van tevoren bereiden. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en warm het een paar minuutjes op in de oven.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!