Rijstepap met kaneel

Heerlijke romige rijstepap met kaneel en vanille. Lekker als oud Hollands dessert en bovendien lactosevrij en vegan.

Nagerecht 5 min + 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Spoel de rijst schoon.

  2. Breng de plantaardige melk aan de kook, voeg hier de suiker het merg van een half vanillestokje aan toe en een theelepel kaneel.

  3. Voeg de rijst vervolgens toe en breng aan de kook voor ongeveer 25 minuten of tot de rijst beetgaar is.

  4. Als de rijstepap nog een beetje zacht is haal je hem van het vuur af want hij dikt daarna nog een klein beetje in. Je kunt hem zowel warm als koud eten.

  5. Serveer de rijstpap met een snuf kaneel en eventueel wat extra kokosbloesemsuiker.

  6. Tip: Ook lekker met rozijnen of stoofperen.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.