Muffins met appel

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Tussendoortjes 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel, kaneel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de appel en spatel deze kort door het beslag (bewaar een paar stukjes voor de topping).

  2. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Verdeel nog wat laatste stukjes appel erover en het amandelschaafsel. Bak de muffins ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.

  3. Tip: gebruik voor dit recept een stevige appel zoals jonagold of elstar.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!