Bruschetta’s met paddenstoelen

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hier in licht krokant. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met 1 teentje knoflook.

  2. Hak het andere teentje knoflook fijn samen met het uitje. Fruit dit aan in de pan. Hak de paddenstoelen grof. Bak deze ook mee in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout en voeg wat fijngehakte peterselie toe. Blus af met de balsamico azijn en laat iets inkoken.

  3. Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta’s. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met wat extra peterselie. Serveer lauwwarm of koud.

  4. Tip: bij de supermarkt verkopen ze vaak ook een leuke mix van paddenstoelen. Kies daar eens voor en creëer een verrassende smaakexplosie.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
42 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!