Pizza met pittig gehakt

Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.

Hoofdgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 2 pizza's

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Bereid het deeg volgens het recept of de verpakking.

  3. Snipper de knoflook en rode peper fijn, fruit deze in een pan met een klein beetje olie. Voeg het gehakt toe en bak mee.

  4. Verdeel het deeg in tweeën en draai er ballen van. Rol uit op een ondergrond met een beetje bloem.

  5. Verdeel de pizzasaus erover. Schep hier wat pittig gehakt op.

  6. Snijd de tomaatjes doormidden en de champignons in plakjes. Verdeel deze over het gehakt.

  7. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kaas over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 15 minuten in de oven.

  8. Garneer de pizza met wat verse basilicum.

  9. Tip: weinig tijd? In plaats van zelf pizzadeeg te maken kun je ook een pak pizzabodem mix gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
31 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!