Quinoa met rode biet

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Hoofdgerecht 15 min + 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Schil optioneel de zoete aardappel(s) en snijd ze in blokjes. Meng met een eetlepel olie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster ze in ca. 15 tot 20 min gaar.

  3. Kook ondertussen ook de quinoa gaar.

  4. Snijd de gekookte bieten in blokjes en snijd de appel in dunne partjes.

  5. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af en voeg de dressing toe.

  6. Schep ook de zoete aardappel, rode biet, rucola, walnoten, appel en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer lauwwarm of koud.

  7. Tips: voor de dressing gebruikte ik de olijfolie van Mr. Verna met sinaasappel. Deze maakt het extra lekker.

  8. Als hoofdgerecht kun je er nog bijvoorbeeld falafel, stukje kip of een (vega)burger bij eten.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!