Rabarbertaart met aardbeien

Heerlijk friszoet kruimeltaartje met een vulling van rabarber en aardbeien onder een krokante laag kruimels

Bakrecept 30 min + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 8 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier, dit kun je doen door het bakpapier iets vochtig te maken en te verfrommelen en vervolgens in de vorm te leggen.

  2. Doe de bloem, suiker, zout, vanillesuiker en boter in blokjes in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Je kunt dit eventueel ook met je vingers doen.

  3. Doe de helft van dit kruimelige mengsel in een aparte kom en zet zolang aan de kant. Voeg het ei toe aan de andere helft en meng door elkaar. Kneed met je handen tot een soepel deeg, je kunt nog een beetje extra bloem toevoegen tegen het plakken.

  4. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het deeg over de bodem en een paar cm over de randen. Verdeel hier de rabarber over. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de rabarber. Dek het fruit af met de overige deegkruimels die apart stonden. Strooi het amandelschaafsel over de taart heen. Druk iets aan en zet dan de rabarber crumble taart ongeveer 40 minuten in de oven.

  5. Lekker met een toef slagroom.

Heeft het gesmaakt?
96 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!