Aspergesalade met ei

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en kook ze 15 minuutjes in een pan met water en een snufje zout. Kook de asperges 5 minuutjes in een pan met water en een scheutje melk en zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuutjes, en laat ze daarna ‘schrikken’ onder de koude kraan.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de spek hierin krokant in een paar minuutjes en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Rooster ook het brood krokant in een pan of broodrooster.

  3. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de asperges in stukken. Verdeel de sla over borden of een grote kom. Voeg de gekookte krieltjes en asperges toe en meng met de dressing. Verdeel de eieren in stukjes over de salade samen met het spek en brood.

  4. Tip: voor een vegetarische versie laat je de spekjes achterwege of vervang ze door wat gezouten nootjes.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!