Gegrilde ananas van de BBQ

Lekker dessert om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop en een bolletje ijs

Nagerecht 30 min + 30 min marineren

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ananas met schil en al in 4 kwarten. Snijd deze kwarten over de lengte in 3 stukken zodat je in totaal 12 parten hebt. Je kunt ook minder of meer parten uit de ananas snijden, afhankelijk van het aantal personen.

  2. Doe een klein beetje water (ongeveer 50 ml) in een steelpan en voeg het merg van het vanillestokje, het uitgeschraapte vanillestokje, limoensap en suiker toe. Verwarm dit al roerend totdat de suiker is opgelost. Haal het stokje uit de pan en schenk de siroop over de ananas parten en laat dit een half uurtje marineren.

  3. Als de bbq niet meer al te heet meer is kun je de ananasparen er op leggen. Grill ze ca 3 minuten aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer de warme ananas met een bolletje ijs en wat munt.

Heeft het gesmaakt?
31 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!