Tomatencarpaccio

Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten

Voorgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in dunne plakjes met een scherp mes.

  2. Verdeel ze over 2 borden en bestrooi met een snufje peper en zout.

  3. Leg een beetje rucola in het midden en bestrooi met de croutons en de geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie.

  4. Tips: Ook lekker met (buffel)mozzarella of burrata.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

  6. Maak je croutons gemakkelijk zelf van brood wat je nog over hebt. Laat wat knoflook zacht worden in de oven en meng het daarna met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng de stukjes brood er doorheen en rooster in een grillpan totdat ze knapperig zijn en een beetje kleur hebben gekregen.

Heeft het gesmaakt?
59 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!