Smaakestafette: 3 x recepten Spa Forest Fruit

Nu de temperatuur buiten de 20 graden aantikt vind ik het heerlijk om in de tuin te zitten. Ook al is deze maar piepklein. Heerlijk om even een drankje buiten in het zonnetje doen.

Dus toen ik het stokje doorgegeven kreeg van Brendakookt.nl voor de Spa Smaakestafette leek het me een top idee om verschillende zomerse fruitdrankjes te maken. Deze zijn perfect om te serveren tijdens een barbecue, een picknick of gewoon lekker op een rustig momentje in je tuin of op je balkon. En ik geef ook nog een aantal tips om ze extra leuk te presenteren.

Terwijl Brenda vertelde over Spa Citron ben ik deze keer aan de beurt met Spa Forest Fruit. Een frisse en fruitige frisdrank met o.a. zwarte bes, frambozen, kers en vlierbes. Al hoe wel ik regelmatig Spa Appel drink ben ik nu ook helemaal fan van deze lekkere bosvruchten smaak. En wist je dat Spa Fruit helemaal vernieuwd is? Er zitten nu alleen maar ingrediënten in van natuurlijk oorsprong. Dus het zuivere mineraalwater van Spa gecombineerd met puur fruit. Hierdoor is het nog meer genieten!

En hierbij geef ik het stokje van de smaakestafette ook door aan Sabine van OhMyFoodness. Benieuwd met welke smaak zij aan de slag gaat? Houd haar blog dan goed in de gaten :)

1. Fruit jar – 4 stuks

Spa Forest Fruit
2 sinaasappels
Handje frambozen
1 appel
Rietjes
4 jars
 
Pers 1 sinaasappel uit en snijd de andere sinaasappel in plakjes. Verdeel de koude Spa Forest Fruit over de jars. Verdeel daarna ook de sinaasappelsap er over en roer door elkaar. Snijd de appel in stukjes en voeg samen met de stukjes sinaasappel en frambozen toe aan de jar. Roer nogmaals door en serveer met een rietje.

2. Bosvruchten granita - 4 stuks

½ fles Spa Forest Fruit
Paar takjes munt
2 limoenen
Handje blauwe bessen
Lepeltjes
4 hoge glazen
 
Giet de Spa Forest Fruit in een ruime (oven)schaal. Zet deze in de vriezer en roer om de 30 minuten door met een vork zodat er allemaal ijskristallen ontstaan. Na ongeveer 3 uur schep je het granita ijs in 4 glazen en verdeel er tussendoor wat blauwe bessen door. Pers of knijp de limoenen uit boven de granita en roer een keer door. Garneer het glas met een takje munt. Serveer de bosvruchten granita met een lepeltje.

Strawberry drink – 4 stuks

Spa Forest Fruit
12 aardbeien
Ijsklontjes
Rietjes
4 glazen
 
Giet de koude Spa Forest Fruit in 4 glaasjes. Snijd de aardbeien in schijfjes en bewaar 4 hele voor de garnering. Doe de schijfjes aardbei in het glas samen met wat ijsklontjes en roer goed door. Maak een klein sneetje onder in de overgebleven aardbeien en steek deze op de rand van de glazen. Serveer met een rietje.

Tips:

Zet de drankjes op een leuk dienblad en leg er wat bloemetjes bij voor een extra gezellige sfeer.

De jars uit recept 1 komen van de Xenos en de rietjes van de Hema. Het dienblad van recept 2 van de Action. Deze winkels hebben vaak leuke spulletjes en glazen voor een klein prijsje waarmee je je drankjes leuk kunt presenteren.

Voor een ijskoud drankje vervang je bij drankje 1 en 3 het fruit door diepvriesfruit

Dit is een gesponsord artikel

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Yvonne Dijk 16 mei 2016 om 18:02

Ik vind de spa en fruit forest fruit zo wie zo de lekkerste. Maar ik ga deze recepten van de zomer uiteraard maken en misschien wel eerder. Wat een heerlijke recepten daar wordt ik blij van ?

Sandra 19 mei 2016 om 11:55

Dank je Yvonne, ja lekker is ie he!

Mia Van de Velde 12 mei 2016 om 21:10

Deze recepten probeer ik deze zomer eens uit. Ze zien er lekker fris uit en krijg er al zin in.

Hinke de Roos-Bijma 12 mei 2016 om 13:17

Heel mooi