Caprese burger

Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 3 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van.

  2. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.

  3. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, halveer de broodjes en rooster de pijnboompitjes.

  4. Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico crème over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.

  5. Tips: balsamico crème is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus.

  6. Gebruik voor een vegetarisch gerecht een vega burger.

  7. Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!