Pindasoep

Zin in een romige, smaakvolle soep die snel op tafel staat? Maak dan eens deze verrassend lekkere pindasoep die je eenvoudig zelf maakt. Deze soep ga je zeker vaker maken!

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de rode peper, uien en knoflook fijn.

  2. Verhit wat olie in een pan en bak de gesneden uien, knoflook en rode peper tot ze glazig zijn.

  3. Voeg de ketjap toe en roer het goed door. Voeg vervolgens de pindakaas, bouillon en kokosmelk toe en meng alles goed. Laat de soep op middelhoog vuur sudderen tot de pindakaas volledig is opgelost en de soep een gladde structuur heeft.

  4. Als de soep te dik is, kun je wat extra water toevoegen om het dunner te maken. Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.

  5. Snijd de bosui en komkommer in dunne ringen/schijfjes.

  6. Serveer de soep in kommen en garneer met de gesneden bosui, komkommer, hele pinda’s en gebakken uitjes.

  7. Tip: maak er een maaltijdsoep van door een gehalveerd gekookt eitje en taugé aan toe te voegen en eventueel wat rijst.

  8. Check voor een glutenvrij recept of de groentebouillon glutenvrij is.

Heeft het gesmaakt?
54 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!