Pisang goreng

Deze lekkere bananen in een zoet en krokant jasje heten in Indonesië Pisang goreng wat gebakken banaan betekent en zijn een lekkere snack.

Hapjes en snacks 30 min

ingrediënten

voor 18 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de bloem met het bakmeel, zout en vanillesuiker. Voeg het ei toe en meng door elkaar. Giet dan beetje bij beetje het water erbij en klop met een garde tot een egaal beslag.

  2. Doe de olie in een pannetje, zoveel zodat de bananen net onder staan als je ze er in doet. Verwarm de olie naar ca. 180 graden. Er moeten belletjes ontstaan als je er een stukje brood of banaan met beslag in doet.

  3. Snijd de bananen door de lengte doormidden en snijd in totaal in ca. 6 stukken. Haal de stukken door het beslag. Gebruik 2 vorken om de bananen uit het beslag te halen en frituur ze vervolgens 3 a 4 minuutjes tot ze mooi bruin zijn. Doe er niet te veel in 1 x in de pan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

  5. Tip: je kunt de bananen ook in dikke schijfjes snijden. Mijn Indische schoonmoeder serveert altijd blokjes jonge kaas bij de pisang goreng.

Heeft het gesmaakt?
78 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!