Quinoasalade met boerenkool

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Hoofdgerecht 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Zet een steelpan op het vuur. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet daarna opzij. Laat het afkoelen en maak in de tussentijd de rest van de salade.

  3. Schil de flespompoen en snijd in blokjes. Snijd ook de appel in blokjes en spoel de cannelini bonen goed af.

  4. Verdeel de pompoen, appel en cannelini bonen over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden en mix het goed met je handen.

  5. Zet de bakplaat in de oven en bak 35-40 minuten of tot de pompoen zacht is.

  6. Snijd de komkommer in blokjes en haal de granaatappelpitjes eruit.

  7. Doe dit in een kom en voeg de pecannoten, gekookte quinoa en boerenkool toe. Mix alles goed door elkaar.

  8. Maak de dressing door de mosterd, het citroensap, azijn, olijfolie en wat peper en zout te mixen in een kommetje.

  9. Haal de bakplaat uit de oven en voeg de geroosterde groenten toe aan de salade. Giet als laatste de dressing erbij en mix alles goed door elkaar.

  10. Serveer de salade meteen of bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.

Heeft het gesmaakt?
12 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.