Shakshuka

Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.

  2. Voeg de komijn en paprikapoeder toe.

  3. Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden. Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.

  6. Garneer met wat peterselie en serveer met wat brood.

  7. Tip: dit gerecht wordt oorspronkelijk als ontbijt gegeten maar kan ook heel goed als lunch of avondmaal genuttigd worden

Heeft het gesmaakt?
1293 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!