Pasta met gorgonzola

Een makkelijke en smaakvolle pasta met gorgonzola. Deze pasta is lekker simpel: gekookte spaghetti in een romige saus van gesmolten gorgonzola kaas, spinazie, cherrytomaatjes en walnoten. Een beetje peterselie erover en klaar!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in een grote pan met kokend water en een snufje zout.

  2. Terwijl de spaghetti kookt, verhit je een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het uitje en de knoflook tot ze glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.

  3. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en bak totdat het begint te slinken. Verlaag het vuur en voeg de gorgonzola kaas en slagroom toe. Laat de kaas zachtjes smelten en roer om een gladde saus te krijgen. Als de saus te dik is, kun je een beetje kookvocht van de pasta toevoegen.

  4. Voeg de cherrytomaatjes toe en laat deze een paar minuten meewarmen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  5. Als de saus te dun is, voeg dan een scheutje in water opgeloste maïzena toe en roer tot de gewenste dikte.

  6. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed door elkaar zodat de spaghetti goed bedekt is met de saus.

  7. Serveer de pasta op borden en maak af met de walnoten en verse peterselie.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!