Hartige pannenkoekrolletjes

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Hoofdgerecht 40 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Vulling

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid eerst de pannenkoeken. Met de ingrediënten maak je ca. 5 stuks. Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout hieraan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren erin. Voeg ongeveer ¼ van de melk erbij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe en mix tot een egaal beslag.

  2. Verhit een beetje boter in een pan. Voeg met een soeplepel een schep beslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Maak de pannenkoeken niet te dik. Als de bovenzijde droog, oftewel gestold, is en de onderkant een mooi kleurtje heeft, kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan. Bak ook de andere kant goudbruin.

  3. Verwarm de oven voor op 200° graden. Als je spinazie uit de vriezer gebruikt laat je deze ontdooien en goed uitlekken. Druk met een lepel het vocht eruit in een zeef of vergiet. Bak in een pan de spekjes licht krokant. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak even mee en vervolgens ook de spinazie. Doe dan de roomkaas erbij en breng op smaak met een snufje tijm, peper en zout. Roer goed door elkaar.

  4. Neem een pannenkoek en verdeel een beetje van het spinaziemengsel er over in in de lengte. Rol de pannenkoek op. Herhaal dit tot alles op is. Vet een ovenschaal in en halveer de pannenkoekrolletjes met spinazie. Leg ze in de schaal en bestrooi met geraspte kaas. Bak ze nog 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Heeft het gesmaakt?
61 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!