Oeuf en cocotte

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Ontbijt recept 15 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Verhit een klein beetje olie in pan en bak de spinazie totdat hij begint te slinken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de spinazie over de 4 ovenschaaltjes. Snijd de tomaatjes in stukjes en doe ook in het ovenschaaltje samen met een schep creme fraiche.

  2. Breek de eieren er bij in het ovenschaaltje. Vul de grote ovenschaal met een laagje heet water en zet de kleine ovenschaaltjes er in tot ze ongeveer tot de helft onder water staan. Zet de schaal ongeveer 10 tot 12 min in de oven, afhankelijk van hoe hard of zachtgekookt je het ei wil. Haal de bakjes uit de schaal en serveer de oeuf en cocotte met wat geraspte kaas.

  3. Tip: lekker met wat reepjes getoast brood om mee te dippen.

  4. Je kunt met dit recept voor oeuf en cocotte eindeloos variëren: voeg ook eens wat zalm, ham, paprika of chili toe.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!