Couscous met kikkererwten

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Lunch recept 5 min + 10 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens bereidingswijze op de verpakking. Vaak is dit even stomen in gekookt water.

  2. Snijd de knoflook fijn en de lente-ui in ringen.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook aan samen met de helft van de lente ui.

  4. Snijd de paprika, courgette & aubergine in blokjes.

  5. Voeg deze toe aan de pan met lente-ui en knoflook en voeg hierbij ook de Italiaanse kruiden toe.

  6. Spoel de kikkererwten goed af.

  7. Doe de couscous, gebakken groenten, kikkererwten, Verse peterselie, overgebleven lente-ui en rucola samen in een schaal en meng goed.

  8. Serveer met de amandelen, olijfolie & citroensap.

Heeft het gesmaakt?
46 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.