Gnocchi met spinazie uit de oven

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet de gekookte gnocchi af en zet het even opzij.

  3. Was de spinazie grondig en laat het uitlekken. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken. Breng op smaak met een snufje peper, zout en paprikapoeder. Bak het geheel nog een paar minuten.

  4. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan met spinazie en meng alles goed door elkaar.

  5. Rasp de schil van de citroen en voeg de citroenrasp toe aan de ricotta.

  6. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter. Schep de helft van het gnocchi-spinaziemengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig. Schep hier de helft van de citroenricotta op. Dek af met de rest van de gnocchi en spinazie en schep hier het laatste deel van de ricotta op.

  7. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit er ook overheen. Strooi tot slot de pijnboompitten over de ovenschotel.

  8. Bak de gnocchi met spinazie in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten.

  9. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met wat verse basilicumblaadjes en eventueel wat extra Parmezaanse kaas. Serveer de gnocchi met spinazie direct en geniet ervan!

  10. Je kunt het recept aanpassen door extra ingrediënten toe te voegen, zoals cherrytomaten, geroosterde paprika of olijven.

Heeft het gesmaakt?
80 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!