Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bananenpudding

Zelf gemaakte custard pudding met plakjes banaan en walnoot

Ingrediënten
100 gr suiker
2 theel maizena
400 gr melk
4 eidooiers
2 bananen
2 eelt walnoten, in stukjes
1 zakje vanillesuiker
 
Bereiding
Doe de suiker, maïzena en zout in een ketel en roer alles door elkaar. Zet het vuur aan en voeg geleidelijk de melk toe. Breng het mengsel op middelgroot vuur al roerende aan de kook. Pas op dat de melk niet overkookt. Schep een beetje melk uit de pan en klop dit met een garde samen met de eieren door elkaar en schenk terug in de pan. Laat het mengsel nog even zachtjes koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt. Haal de pan van het vuur en roer de vanillesuiker er door. Schenk de pudding in kommetjes en laat minimaal een uur in de koelkast afkoelen. Snijd de banaan in plakjes en beleg de pudding hiermee. Strooi de walnoten er over. Ook lekker met een toef slagroom.
 
 
 

 

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili