Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeegtaartje met peer

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
250 gr mascarpone
Snufje kaneel
Zakje vanillesuiker
2 peren
2 eelt hazelnoten (of andere noten)
gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken
Boter om in te vetten
 
Materialen
Bakpapier
4 lage schaaltjes (bv tapas schaaltjes)
 
Bereiding
Verwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn doormiddel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili