Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodjes met olijven en ansjovis

Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!
Ingrediënten
225 gr broodmix wit (bv van Koopmans)
125 ml lauw water
3 eetl olijfolie
8 ansjovisfilets (vers of uit blik)
ca 10 zwarte olijven
1 eetl melk
Bloem om te bestuiven
 
Materialen
Mixer met deeghaken Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Doe de broodmix in een kom en voeg het water en olijfolie toe en kneed deze onegveer 3 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af en laat het deeg een half uur rijzen op kamertemparatuur. Dep de ansjovis droog en snijd de olijven in ringetjes. Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg even lichtjes door. Mocht het deeg nog plakkerig zijn kun je een beetje bloem toevoegen, als het te droog is een eetlepel water. Pak een balletje deeg in je hand en druk het een beetje plat. Leg een asjovisfilet in het midden en een paar olijven ringetjes. Vouw het deeg er om heen en draai er een mooi bolletje van. Leg alle broodjes op een beklede bakplaat en houd genoeg ruimte tussen de broodjes. Bestrijk ze met melk en bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar.
 
Beoordeling (7 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: pastaschotel Hawaï
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip