Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodjes met olijven en ansjovis

Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!
Ingrediënten
225 gr broodmix wit (bv van Koopmans)
125 ml lauw water
3 eetl olijfolie
8 ansjovisfilets (vers of uit blik)
ca 10 zwarte olijven
1 eetl melk
Bloem om te bestuiven
 
Materialen
Mixer met deeghaken Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Doe de broodmix in een kom en voeg het water en olijfolie toe en kneed deze onegveer 3 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af en laat het deeg een half uur rijzen op kamertemparatuur. Dep de ansjovis droog en snijd de olijven in ringetjes. Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg even lichtjes door. Mocht het deeg nog plakkerig zijn kun je een beetje bloem toevoegen, als het te droog is een eetlepel water. Pak een balletje deeg in je hand en druk het een beetje plat. Leg een asjovisfilet in het midden en een paar olijven ringetjes. Vouw het deeg er om heen en draai er een mooi bolletje van. Leg alle broodjes op een beklede bakplaat en houd genoeg ruimte tussen de broodjes. Bestrijk ze met melk en bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar.
 
Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol