Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodjes met olijven en ansjovis

Zelf gebakken bolletjes brood gevuld met ansjovis en zwarte olijven, aanrader voor bij de tapas!
Ingrediënten
225 gr broodmix wit (bv van Koopmans)
125 ml lauw water
3 eetl olijfolie
8 ansjovisfilets (vers of uit blik)
ca 10 zwarte olijven
1 eetl melk
Bloem om te bestuiven
 
Materialen
Mixer met deeghaken Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Doe de broodmix in een kom en voeg het water en olijfolie toe en kneed deze onegveer 3 minuten met een mixer met deeghaken. Dek de kom af en laat het deeg een half uur rijzen op kamertemparatuur. Dep de ansjovis droog en snijd de olijven in ringetjes. Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif je handen met bloem en kneed het deeg even lichtjes door. Mocht het deeg nog plakkerig zijn kun je een beetje bloem toevoegen, als het te droog is een eetlepel water. Pak een balletje deeg in je hand en druk het een beetje plat. Leg een asjovisfilet in het midden en een paar olijven ringetjes. Vouw het deeg er om heen en draai er een mooi bolletje van. Leg alle broodjes op een beklede bakplaat en houd genoeg ruimte tussen de broodjes. Bestrijk ze met melk en bak ze in 15 minuten lichtbruin en gaar.
 
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst