Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodpudding met appel

Ouderwets lekkere broodpudding met schijfjes appel, rozijnen en kaneel

Ingrediënten
6 sneetjes (oud) wit brood, zonder korst
2 eieren
60 gr suiker
500 ml melk
1 grote appel, in plakjes
4 eetl rozijnen, geweld in water
1 theel kaneel
Boter om in te vetten
 
Materialen
Middelgrote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Bestrooi met de gewelde rozijnen en kaneel. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker word kun je hem afdekken met aluminium folie. De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

 

 
 
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Asperge salade met peer
Polenta spiesjes
Wrap zoete aardappel
Slaschuitjes met kool
Salade met zalm uit de oven