Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodpudding met appel

Ouderwets lekkere broodpudding met schijfjes appel, rozijnen en kaneel

Ingrediënten
6 sneetjes (oud) wit brood, zonder korst
2 eieren
60 gr suiker
500 ml melk
1 grote appel, in plakjes
4 eetl rozijnen, geweld in water
1 theel kaneel
Boter om in te vetten
 
Materialen
Middelgrote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de sneetjes brood. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Leg de sneetjes brood afgewisseld met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood. Bestrooi met de gewelde rozijnen en kaneel. Zet de schaal 40 minuten in de oven. Als hij erg donker word kun je hem afdekken met aluminium folie. De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.

 

 
 
Beoordeling (34 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Hapjes
Pepernoten rotsjes
  • Nagerecht
Tiramisu met pepernoten en pure chocolade

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Appel spijs gebakje
Hartige galette met ham
Crostini met brie en rode biet
Herfstige pasta met geroosterde pompoen
Ravioli met prei ovenschotel