Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Chocolade zandkoekjes

Spiraalvormige zandkoekjes die er niet alleen mooi uit zien maar ook heel lekker smaken

 
Ingrediënten
200 gr bloem
90 gr boter 
90 gr suiker 
1 ei 
Snufje zout 
2 eetl cocaopoeder
 
Materialen
Deegroller
Bakpapier
huishoudfolie
 
Bereiding
Klop met een garde de suiker en het ei los. Splits het mengsel in 2 aparte kommen. Voeg in beide kommen 100 gr bloem en voeg bij 1 kom ook de cacaopoeder toe zodat er een wit en een bruin beslag ontstaat. Roer goed door met een houten lepel. Snijd de boter in kleine stukken en kneed door beide beslagen de helft hiervan. Laat het beslag 10 minuten koelen in de koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de witte en de bruine bol deeg apart uit tot ongeveer dezelfde grootte en 0,5 cm dikte. Leg de 2 lappen deeg op elkaar en rol stevig op op tot een dikke rol deeg en wikkel in huishoudfolie. Laat het deeg nog 1 uur in de koelkast koud worden. Hierdoor snijd het later makkelijk en krijg je mooiere koekjes. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes hier op. Bak ze in ongeveer 12 minuten krokant. 
 
Beoordeling (205 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
Burger met watermeloensalsa
Yakitori
Spicy pizza diavola
Oosterse biefstuk spies met mango