Dessert met mango

Makkelijke en frisse coupe met verschillende laagjes koek, room en mangopuree

 

Ingredienten
250 ml slagroom
200 gr roomkaas (monchou)
3 eetl poedersuiker
2 middelgrote rijpe mango's
Ca. 8 volkoren koekjes
Amandelschaafsel en munt om te garneren
 
Matrialen
Mixer
Keukenmachine
 
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchvlees rondom de pit er vanaf. Doe het vruchtvlees van ongeveer 1,5 mango in een keukenachine en maal fijn tot een puree. De andere helft van de mango snijd je in kleine blokjes en zet je apart. Hak of breek de koekjes in stukjes.

mango dessertmango dessertmango dessert
Klop de slagroom met een mixer tot hij bijna stijf is en mix in een andere kom de roomkaas met de poedersuiker romig. Roer of mix de slagroom en roomkaas langzaam door elkaar tot een geheel. Maak verschillende laagjes in een glaasje met koekkruimels, roommengsel, mangopuree en garneer met de mangoblokjes en wat amandelschaafsel en munt.
 
242 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.