Gamba spies met salsa

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

Ingredienten
200 gr gamba’s (staartje verwijderd)
1 limoen
2 tomaten
1 rood uitje
½ mango
1 a 2 teentjes knoflook, uitgeperst of heel fijn gesneden
snuf paprikapoeder (of cayenne voor een pittig smaak)
Paar takjes verse peterselie
scheut olijfolie
 
Materialen
Prikkers
 
Bereiding
Doe de gamba’s in een kom en meng met een scheutje olijfolie, paprikapoeder en knoflook. Laat 30 min tot een halve dag afgedekt marineren. Snijd ondertussen de mango, rode ui, peterselie en tomaat (zaadjes verwijderen) in kleine gelijke blokjes.
 
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
Meng ze samen met het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de gamba spiezen in 5 tot 7 minuten gaar aan beide kanten. Serveer de spiezen met de tomaten-mango salsa.
 

35 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.