Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gemarineerde spekfakkel

Barbecue tip; heerlijke spies omwikkeld met op Oosterse wijze gemarineerd spek 

Ingrediënten
8 dunne speklapjes
1 teentje knoflook
½ theel kerriepoeder
½ theel paprikapoeder pikant
Scheutje olijfolie
3 eetl ketjap
 
Materialen
8 lange sate of bbq prikkers, geweekt in water
 
Bereiding
Meng alle ingrediënten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook. Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange sate of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst! Grill de spiezen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood. 
 

 

 

 

 

Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
Schrijf je in en ontvang gratis de box!

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Oosterse biefstuk spies met mango
Pizza met courgette en feta van de BBQ
Focaccia tomaat mozzarella van de BBQ
Gevulde bbq portobello’s met perzik
Surf en turf BBQ spiezen