Gevuld breekbrood

Lekker recept voor bij de paasbrunch: luchtig breekbrood gevuld met feta en tomaten

Ingrediënten 
1 Mix voor brood of je eigen basisrecept (ik heb Koopmans broodmix wit gebruikt a 450 gr)
75 gr feta
100 gr gedroogde tomaatjes
paar takjes peterselie
maanzaad en sesamzaad om te decoreren
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Ovenschaal of bakvorm
Eventueel mixer met deeghakken
 
Bereiding
Bereid de broodmix zoals aangegeven op de verpakking of volgens je eigen recept. Snijd de tomaatjes en peterselie fijn, kruimel de feta er bij en schep door elkaar. Verdeel het deeg na de eerste rijs in een aantal gelijke bollen (je kunt ook kleine kleine bolletjes maken).
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Druk de bollen wat plat in je hand en schep een beetje van het tomaat-feta mengsel in het midden. Vouw en druk goed dicht en vorm weer tot een mooi bolletje. Leg de bollen een paar cm van elkaar in de ingevette ovenschaal.
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Bestrijk ze aan de bovenzijde met een beetje water en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad. Laat het deeg nogmaals rijzen (ca 45 min). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ca 20 tot 25 min goudbruin.
 
Tip: je kunt varieren met de vulling, maak bijvoorbeeld ook eens een zoete vulling
 
 
17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.