Kerst tulband cake

Tulband cake is een echte Kerstklassieker! Lekker voor bij een kopje koffie of thee tijdens de feestdagen. Hoe je hem in een handomdraai maakt en versiert vertel ik in deze blog.

Deze tulband cake is heel zacht en heerlijk van smaak. Je kunt een eigen basisrecept gebruiken maar heb je nog niet zo veel ervaring met het bakken van een tulbandcake dan is de oud-Hollandse tulband cakemix van Koopmans ideaal. Zo kan het bijna niet fout gaan en ben je gegarandeerd van een heerlijk stukje gebak.

kerst-tulband

De cake bevat bourbon vanille die perfect combineert met de zure smaak van de rode besjes. Als topping gebruikte ik een zakje wit glazuur van Dr. Oetker, deze heeft de juiste dikte en kleur om een mooi effect te creëren op je cake. Om het geheel af te maken gebruikte ik wat takjes rozemarijn (die je natuurlijk niet opeet maar wel voor een heel feestelijk effect zorgen). Strooi er vervolgens wat zachte zilveren parels over en je creatie is meteen super feestelijk!

Deze blog is de derde en laatste in de reeks van Kerst op de taart, oftewel: Makkelijk bakken met kerst. Eerder maakte ik al kerstboom cupcakes en een spectaculaire red velvet cake. Alle 3 de baksels zijn door iedereen te maken en perfect om snel en makkelijk iets feestelijks op tafel te zetten. Ideaal als je weinig risico wil lopen tijdens kerst. Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze bakreeks en dat ik jullie heb geïnspireerd met heel veel lekkers en leuke ideeën.

Tip: op zoek naar nog meer makkelijke bak inspiratie? Kijk op bakken.nl voor nog meer lekkere ideetjes of download er deze leuke kerstfiguurtjes voor op je cake of taart.

Recept kerst tulband cake

GEBAK – 15 MIN + 65 MIN OVENTIJD + AFKOELEN – 12 PERSONEN

Ingrediënten
1 x Koopmans oud-Hollandse tulband cakemix
175 gr boter
50 ml melk
4 eieren
1 zakje wit glazuur Dr. Oetker
Handje rode besjes
Takjes rozemarijn
Zilveren zachte parels
Poedersuiker

Benodigdheden
Mixer
Tulband cakevorm

Bereiding
Bereid de tulband cake volgens de verpakking en laat hem afkoelen. Verwarm ondertussen de glazuur in een kom met heet water. Verdeel het glazuur over de cake en laat mooi hier en daar naar beneden druppen. Leg wat takjes rozemarijn er op en bestrooi met besjes, zilveren parels en poedersuiker.

Bewaar de cake op een droge en koele plek en dek af met folie. Je kunt ook de cake een dag van te voren bakken en de volgende dag versieren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dr. Oetker.

Vind je dit leuk?
11 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel