Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kersttulband

Heerlijk gebak voor de kerst: tulband cake met cranberries, pistache en witte chocolade

 
Ingredienten
250 gr boter + om in te vetten, op kamertemperatuur
2 zakjes vanillesuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr licht bruine basterdsuiker
5 eieren, op kamertemperatuur
50 gr pistachenootjes
100 gr gedroogde cranberries
50 gr rozijnen
 
Glazuur:
75 gr witte chocolade
30 gr boter
 
Materialen
Tulband van ca 22 cm
Mixer
 
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker romig. Mix een voor een de eieren er door. Schep daarna met een houten lepel het meel er door. Hak de pistachenootjes grof. Bewaar wat pistache stukjes en cranberries voor de garnering en schep de rest met de rozijnen door het beslag.
 
kersttulband01
kersttulband02
kersttulband03
Vet de tulband goed in met wat boter. Schep het beslag in de vorm en zorg er voor dat het gelijk verdeeld is. Zet de tulband ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Controleer met een sateprikker of hij gaar is van binnen. Laat de cake ongeveer 15 min afkoelen en keer hem dan om om helemaal af te laten koelen. Je kunt eventueel wat van de onderzijde af snijden om hem recht te maken.
 
kersttulband04
kersttulband05
kersttulband06
Smelt de chocolade met 30 gr boter au bain marie. Als de chocolade helemaal vloeibaar is geworden bedruip je de bovenzijde van de cake hiermee. Bestrooi met de stukjes pistache en gedroogde cranberries en laat de chocolade stollen.
 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99