Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kue Dadar pannekoek

Groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling

Ingrediënten
150 gr bloem
2 eieren
½ theel groene pandan pasta (toko)
300 ml kokosmelk (santen)
100 gr geraspte kokos
75 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker
100 ml water
Klontje boter
Optioneel: ½ pandanblad
 
Bereiding
Verwarm de geraspte kokos, basterdsuiker of rietsuiker en het water in een pannetje. Voeg eventueel nog een half pandanblad toe voor een extra volle smaak. Laat het mengsel 5 minuutje op zacht vuur indikken. Mix de bloem, eieren, groene pandanpasta en de kokosmelk in een kom tot een groen beslag. Verhit de boter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zorg ervoor dat het hele opperlak van de pan bedekt is. Bak de flensjes aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en schep en een flinke schep van het kokosmengsel op en rol de flensjes op. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos op.
Beoordeling (99 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili