Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kue Dadar pannekoek

Groene Indische pannenkoekjes met kokosvulling

Ingrediënten
150 gr bloem
2 eieren
½ theel groene pandan pasta (toko)
300 ml kokosmelk (santen)
100 gr geraspte kokos
75 gram bruine basterdsuiker of rietsuiker
100 ml water
Klontje boter
Optioneel: ½ pandanblad
 
Bereiding
Verwarm de geraspte kokos, basterdsuiker of rietsuiker en het water in een pannetje. Voeg eventueel nog een half pandanblad toe voor een extra volle smaak. Laat het mengsel 5 minuutje op zacht vuur indikken. Mix de bloem, eieren, groene pandanpasta en de kokosmelk in een kom tot een groen beslag. Verhit de boter in een koekenpan en schenk er een dun laagje beslag in. Zorg ervoor dat het hele opperlak van de pan bedekt is. Bak de flensjes aan beide kanten 2 minuten. Leg ze op een bord en schep en een flinke schep van het kokosmengsel op en rol de flensjes op. Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos op.
Beoordeling (60 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x toetjes van de BBQ
  • Nagerecht
Gegrilde perziken met ijs
  • Gebak en taart
BBQ sinaasappel brownie
  • Nagerecht
Banaan van de BBQ

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Oosterse biefstuk spies met mango
Pizza met courgette en feta van de BBQ
Focaccia tomaat mozzarella van de BBQ
Gevulde bbq portobello’s met perzik
Surf en turf BBQ spiezen