Macaroni met kipballetjes

Macaronischotel uit de oven met courgette, champignons en licht pittige kipballetjes

Ingredienten
350 gr macaroni
520 ml gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
400 gr champignons
1 courgette
Snuf cayennepeper
1 uitje
2 teentje knoflook
Peper en zout
200 gr geraspte kaas
1 theel oregano
 
Balletjes:
500 gr kipgehakt
1 theel sambal
1 rode peper
1 ei
3 eetl paneermeel
Peper en zout
 
Materialen
Grote ovenschaal of meerdere kleine
 
Bereiding
Begin met het maken van de balletjes. Meng het gehakt, sambal, ei en paneermeel door elkaar. Hak de rode peper fijn en meng er ook door. Breng het gehakt op smaak met een beetje peper en zout. Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze rondom bruin in een koekenpan.
 
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
Kook de macaroni gaar volgens de verpakking. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd ondertussen het uitje, knoflook, courgette en champignons in stukjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote wok- of hapjespan en fruit de ui met de knoflook en de rode peper. Voeg de courgette en champignons toe en bak 5 min. Voeg dan de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en cayennepeper.
 
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
macaroni met kipballetjes 01
 
Schep de macaroni en de helft van de kaas door de saus met groenten en verdeel daarna over een grote ovenschaal of kleine ovenschaaltjes. Leg de kipgehaktballetjes er boven op en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 min in de oven.
 
Zonder rode peper en sambal ook ideaal voor kinderen
 
52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.