Mexicaanse salade

Lekkere frisse salade met een Tex Mex twist van nacho’s en een lekkere dressing met limoen en Mexicaanse kruiden

Bijgerecht 15 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte er uit. Snijd vervolgens in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de maïs uitlekken.

  2. Pers de limoen uit, meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing. Meng de komkommer door de sla. Voeg de tomaatjes en mais toe. Meng de dressing er lichtjes door.

  3. Voeg op het laatst de avocado en tortillachips toe. Serveer direct.

  4. Tip: wil je deze salade als hoofdgerecht eten, voeg dan wat geroosterde zoete aardappel blokjes toe of wat kip

Heeft het gesmaakt?
24 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!