Mini beef wellington

Deze makkelijke 1 persoons variant op de beef wellington met varkenshaas en spek is ideaal voor de kerst.

Hoofdgerecht 45 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

BENODIGDHEDEN

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Het laatste stuk (dunne gedeelte) vouw je dubbel zodat er toch 3 ongeveer even dikke stukken ontstaan. Doe de paddenstoelen of champignons even in een keukenmachine of hak ze met een mes fijn. Verhit een beetje boter en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en fruit nu de sjalot een minuutje aan. Voeg het paddenstoelen mengsel toe en breng op smaak met wat peper, zout en tijm. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat het vocht is verdwenen. Voeg op het laatst de pijnboompitjes toe.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Leg ondertussen op een stuk vershoudfolie 2 velletje bladerdeeg velletje iets over elkaar en druk ze goed aan elkaar vast. Leg een paar plakjes ontbijtspek er mooi bovenop. Schep wat van het paddenstoelen mengsel in het midden en bestrooi met een beetje paneermeel. Leg een stuk varkenshaas er bovenop en klap de stukken, met behulp van het vershoudfolie, naar boven om het stuk vlees. Druk de bovenkant goed vast en vouw de zijkanten als een soort envelop dicht. Zorg dat alle naden goed dicht zitten.

  3. Herhaal dit met de andere stukken vlees. Leg de pakketjes op een stuk bakpapier en bestrijk ze met wat ei. Zet ze ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi krokant en licht bruin is. Serveer deze makkelijke beef wellington met wat aardappeltjes en/of een salade.

Heeft het gesmaakt?
196 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!