Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini cheesecakes

Makkelijk recept voor heerlijke kleine mini cheesecakes voor elk moment van de dag. 

Ingrediënten
150 gr koekjes (mariakoekjes of bastonje)
75 gr gesmolten boter
400 gr verse roomkaas
100 gr suiker
50 gr zure room
2 eieren
1 eetl bloem
1 zakje vanille suiker
 
Optioneel:
10 frambozen
1 eetl citroensap
1 eetl suiker
Verwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe. Kook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat. Schep het in een zeef en druk het vocht er uit en vang dit op in een kommetje.
 
Materiaal
 
Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukemachine en meng met de boter. Doe de papieren muffnvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje. Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Optioneel; druppel een paar druppeltjes frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren. Zet de cakjes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. Ook lekker met vers fruit.
Beoordeling (463 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x lente salades
  • Hoofdgerecht
Salade met perzik en tomaat
  • Hoofdgerecht
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
Kip hawaï salade

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Lente stamppot met rucola
Frittata met groene asperges
Frisse salade met gerookte kip en peer
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei