Monchou taart

Heerlijke klassieke taart met een krokante bodem van Bastognekoeken, romige monchou vulling en kersen als topping.

Bakrecept 25 min + opstijven

ingrediënten

voor 10 personen

Taartbodem:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat je de (Monchou) roomkaas op tijd uit de koelkast haalt, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

  2. Smelt de boter en laat afkoelen totdat je het nodig hebt.

  3. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en knip het resterende papier er af.

  4. Doe de bastognekoeken in een keukenmachine en maal fijn.

  5. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

  6. Klop de slagroom net niet stijf met de vanillesuiker en klop-fix.

  7. Voeg de Monchou en basterdsuiker toe en mix tot er geen klontjes meer in zitten.

  8. Verdeel het Monchou mengsel over de bodem en strijk glad.

  9. Laat de Monchou taart minimaal 4 uurtjes goed opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

  10. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd eventueel met een mesje langs de randen. Verdeel de vlaaivulling over de bovenzijde.

  11. Tip: Ik heb 1 blik vlaaivulling gebruikt. Hierdoor krijg je een dunne laag kersen op de taart. Wil je een dikkere laag? Dan kun je 2 blikken gebruiken.

  12. In plaats van 1 grote kun je ook 2 mini Monchou taartjes maken met dit recept. Je zou dan eentje met kersentopping kunnen maken en eentje met bijvoorbeeld aardbeien en aardbeienjam.

Heeft het gesmaakt?
1150 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!