Sla wraps met zoete aardappel

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Doe ze in een kom en meng de olie en tacokruiden erdoor. Verdeel ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ca. 20 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.

  3. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en hak de ui fijn. Fruit deze in een pan met een beetje olie.

  4. Voeg het gehakt en champignons toe en bak even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en roer door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  5. Laat de maïs uitlekken en roer ook door het mengsel.

  6. Haal de zoete aardappels uit de oven schep voorzichtig door de saus.

  7. Haal de blaadjes sla van de kropjes en leg op een bord. Vul ze met het Mexicaanse mengsel met zoete aardappel en gehakt. Schep er hoopjes zure room op en besprenkel met het sap van de limoen.

  8. Tip: ook lekker met wat rijst erbij zoals nasi of pilav rijst.

Heeft het gesmaakt?
51 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!