Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Oranje kroontjes met abrikoosjes

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes met custard en abrikoosjes in de vorm van een kroontje
 
Ingrediënten
3 velletjes bladerdeeg
12 kleine abrikoosjes op sap
1 ei
150 ml melk
10 gr custardpoeder
1 eetl suiker
poedersuiker
 
Bereiding
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien, verwarm de oven op 200 graden en laat de abrikoosjes uitlekken. Snijd de velletjes in vieren zodat je in totaal 12 kleine vierkantjes hebt. Roer de custardpoeder met 2 eetl melk en 1 eetl suiker tot een papje. Verwarm de rest van de melk in een pannetje en giet het custardpapje er bij. Verwarm al roerend met een garde door. Als de custard pudding genoeg is ingedikt zet je het vuur uit. Halveer de abrikoosjes. Schep een beetje van de pudding in het midden van de plakjes bladerdeeg en leg er een halve abrikoos op met de bolle kant naar boven. Vouw de hoekjes naar boven en vouw ze een beetje over de abrikoos. Knijp de punten een beetje tegenelkaar zodat het bladerdeeg goed omhoog blijft staan. Klop het eitje los en bestrijk de bladerdeeghapjes aan de bovenzijde. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen en bestrooi met poedersuiker. 
 
Voor een grote variant op deze hapjes kun je ook de velletjes bladerdeeg heel laten en grote perziken op sap gebruiken.  
 
Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol