Pasta met paprikasaus

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook grof en bak deze even aan in een pan met een beetje olie of boter. Laat de gegrilde paprika’s goed uitlekken en doe samen met de aangefruite ui en knoflook in een keukenmachine. Mix deze fijn. Doe deze rode puree weer terug in de pan. Voeg de room en bouillon toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat dit ca. 10 minuutjes pruttelen. Kook ondertussen ook de pasta gaar. Roer dan ook de kaas en grof gehakte basilicum (bewaar een beetje voor de garnering) door de paprikasaus. Laat de pasta uitlekken en schep door de saus. Verwarm nog een minuutje door. Verdeel de pasta over borden en doe een beetje rucola, wat extra basilicum, pijnboompitten en kaas er over en smakelijk!

  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
198 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!