Makkelijk pastarecept met kip, pijnboompitten en een romige saus van gegrilde paprika
Ingrediënten
400 gr pasta
150 ml groente of kipbouillon
400 gr kip, in blokjes
100 ml kookroom
1 pot gegrilde rode paprika’s a 300 gram
4 eetl pijnboompitten, geroosterd
Paar takjes verse peterselie
Klontje boter
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in de pan en voeg ¾ van de paprika’s toe en bak 5 min. Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta gaar. Bak ondertussen in een koekenpan de stukjes kip bruin. Voeg de bouillon toe aan de gebakken stukjes paprika en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en pureer de paprika’s met een staafmixer fijn.
Zet terug op het vuur en voeg roerend de kookroom toe. Laat de saus nog een paar minuten indikken. Voeg ook de andere ¼ deel van de paprika’s en de stukjes kip toe aan de saus. Maak de saus af met wat fijn gehakte peterselie en een beetje peper en zout. Roer de saus door de pasta of serveer hem apart op de pasta en bestrooi met pijnboompitten.