Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli

Deze ovenschotel met pasta, gehaktballetjes en broccoli valt bij (bijna) iedereen in de smaak

Hoofdgerecht 55 min + 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Rol er kleine gehaktballetjes van, formaat pingpong balletjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin en laat ze daarna op wat lager vuur gaar worden in ca 7 minuten.

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Kook ook de broccoli roosjes 4 minuutjes en giet ze af. Voeg de pastasaus toe aan de gehaktballetjes en laat nog 2 a 3 minuutjes pruttelen. Doe de pasta en de broccoli in de ovenschaal.

  3. Voeg dan de balletjes en de saus toe aan de ovenschotel en schep voorzichtig iets door elkaar. Bestrooi met de pijnboompitten en kaas. Zet de ovenschotel ca 20 minuutjes in de oven.

Heeft het gesmaakt?
1225 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!