Pasta bolognese taart

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Hoofdgerecht 50 min + 35 oventijd

ingrediënten

voor 6 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een beetje olie of boter in een grote pan. Voeg de bacon toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Giet de tomatensaus er bij en voeg de kruiden en verse basilicum toe.

  2. Kook de rigatoni net niet helemaal gaar in een grote pan met water en een snufje zout (ca 8 minuten). Vet de springvorm in en verdeel iets minder dan de helft van de bolognesesaus over de bodem. Steek de rigatoni er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen.

  3. Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de rigatoni. Bestrooi de bovenzijde met de kaas en bak de pastataart ca 35 minuten in de oven. Laat hem iets afkoelen voordat je de springvorm los haalt. Lekker met een frisse salade of gegrilde groenten.

Heeft het gesmaakt?
421 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!