Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quinoa met boerenkool

Bomvol met vitamine en gezonde voedingstoffen; quinoa met zoete aardappel, noten en boerenkool

Ingredienten
150 gr quinoa
150 gr boerenkool, gesneden
60 gr walnoten
2 zoete aardappels
Handje cranberries
Sap van 1 citroen
1 rode ui
Snufje kaneel
1/2 theel tijm
Peper en zout
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie. Bak de zoete aardappel in ca 15 tot 20 min in de oven gaar.
 
quinoa met boerenkool 01
quinoa met boerenkool 03
quinoa met boerenkool 01
Bereid de quinoa volgens de verpakking. Hak de ui fijn en fruit deze in een beetje olijfolie. Voeg de walnoten, tijm en cranberries toe. Schep na 5 min de boerenkool er bij en bak deze ook een minuut of 5 mee. Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg deze toe aan de boerenkool.
 
quinoa met boerenkool 01
quinoa met boerenkool 01
quinoa met boerenkool 01
Voeg ook de gekookte quinoa en citroensap toe en schep alles goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Lekker met wat geitenkaas en/of brood.
 
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst