Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Romig bastogne dessert

Dit toetje is een caloriebom maar wel heel erg lekker!

  
Ingrediënten
8 bastognekoeken
100 gr monchou
75 gr suiker
75 gr boter, gesmolten
100 ml slagroom
Granaatappelpitjes (of ander fruit)
 
Materialen
Mixer
 
Bereiding
Maak de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Vul de glaasjes of kommetjes met tot ongeveer 2 cm met het mengsel en druk lichtjes aan. Laat de bodem 10 min hard worden in de koelkast. Mix de slagroom met een stijf en mix daarna in een andere kom de monchou met de suiker door elkaar. Spatel de slagroom en het monchou-mengsel door elkaar en verdeel over de bastogne bodems. Laat het ongeveer een uur opstijven in de koelkast en garneer voor het opdienen met granaatappelpitjes. Ook lekker met kersen of aardbeien.

 

Beoordeling (84 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x toetjes van de BBQ
  • Nagerecht
Gegrilde perziken met ijs
  • Gebak en taart
BBQ sinaasappel brownie
  • Nagerecht
Banaan van de BBQ

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Pizza met courgette en feta van de BBQ
Focaccia tomaat mozzarella van de BBQ
Gevulde bbq portobello’s met perzik
Surf en turf BBQ spiezen
Fattoush salade