Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Scones

Makkelijk recept voor de typische Engelse kleine zoete broodjes met jam en slagroom
Ingredienten
200 gr bloem + om te bestuiven
1 zakje bakpoeder a 16 gr
1 snufje zout
50 gr boter
1 zakje vanillepoeder
150 ml melk
Jam, slagroom en/of fruit
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Glas of vorm van ca 5 tot 7 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom. Wrijf met je handen de boter er door totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
 
scones 01scones 01 scones 01
Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.
 
scones 01scones 01 scones 01
 
Steek er met een glas of vorm van ca 5 tot 7 cm rondjes uit. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 min in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen. Laat ze afkoelen en snijd ze doormidden. Besmeer met jam en slagroom.
 
Beoordeling (124 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x lente salades
  • Hoofdgerecht
Salade met perzik en tomaat
  • Hoofdgerecht
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
Kip hawaï salade

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Lente stamppot met rucola
Frittata met groene asperges
Frisse salade met gerookte kip en peer
Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei