Spruitjessoep

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de spruitjes indien nodig schoon en halveer deze.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook hierin.

  3. Voeg de spruitjes toe en vervolgens ook de aardappels in stukjes samen met een snuf nootmuskaat. Roerbak 3 minuutjes.

  4. Giet dan de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.

  5. Kook de spruitjes een aardappels ca. 15 minuten tot ze goed gaar zijn. Pureer ze daarna met een staafmixer fijn.

  6. Roer de kookroom door de soep en breng eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.

  7. Snijd de appel in kleine stukjes of reepjes (julienne).

  8. Verdeel de appel over de kommen spruitjessoep en garneer met wat peterselie.

  9. Tip: voeg ook eens wat (vegetarische) spekjes toe aan deze spruitjessoep.

Heeft het gesmaakt?
56 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!